| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

KB-architectuur

Page history last edited by PBworks 17 years ago
 

Naar aanleiding van hun presentatie op de OCN, hebben Theo van Veen en Paul Doorenbosch ons hun hele verhaal op 6 maart nog eens in wat rustiger tempo verteld.  

In het april-nummer van Informatie Professional is intussen een artikel gepubliceerd over de basisarchitectuur voor de opslag van (meta)data dat ruwweg correspondeert met het eerste gedeelte van de presentatie (het onderdeel van Paul Doorenbosch). De rest van het verhaal volgt als tweede aflevering in het mei-nummer.

Hierbij een preprint van het voorlopige concept voor het eerste artikel (zie het papieren tijdschrift voor de definitieve versie).

Ook van deel 2 hier vast een preprint (op 17 april nog door een nieuwere versie vervangen).

Theo's powerpoint van de OCN over de diensten die dankzij de nieuwe opzet gerealiseerd kunnen gaan worden, staat hier (3,5 MB). Ook is er een Flash-demo (3,2 MB) van een paar voorbeelden  hoe het moet gaan werken.

Hierbij tevens een preprint van een introductie op de OpenURL en COINS standaarden die ook in InformatieProfessional is verschenen.

 

Op de OCN-pagina werd ook al gelinkt naar twee eerder artikelen van Theo die hiermee verband houden.

 

Na de presentatie van Theo en Paul had Huib direct een aantal ideeen over services die bij onze klanten in de smaak zouden vallen:

1.  OpenURL link naar full-text
2.  Persoonsgegevens opvragen van auteurs. Adressen, homepages.
3. Van locatie naar coördinaten. (Google Earth) Maar ook treinkaartje, bus.
4. Woord opzoeken in (internet) woordenboek.
5. Boek of object bestellen bij internet (boek)handel.
6. Plaatjes / images opvragen van personen of objecten in bijvoorbeeld Google Images (incl. highlighten in de tekst daaronder).
7. Het opvragen van recensies van objecten.
8. Zoekopdracht van een woord, auteur, woorden, object, in bijvoorbeeld Google Scholar, Google, Museum objecten database, Google Book Search.
9. Vertaling van een tekst opvragen.
10. Linken naar Syndetics voor TOC, summary, recensies.
11. Lenen, zoeken, reserveren van een boek in catalogi.
12. Zoekopdracht in I&A database zoals Web of Science, Omega, Scopus, PsychINFO.
13. Link naar Journal Citation Reports.

 

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.